
Tıbbi Ürünler Heyet Raporuyla Nasıl Alınır?
Hastalıkların tedavisinde kullanılan tıbbi sarf malzeme veya tıbbi cihaz gibi sağlık ürünlerinin sigorta kurumları tarafından karşılanması için de sağlık kurulu raporu istenir.
Hastalıkların tedavisinde kullanılan tıbbi sarf malzeme veya tıbbi cihaz gibi sağlık ürünlerinin sigorta kurumları tarafından karşılanması için de sağlık kurulu raporu istenir.
Yenileme süreleri ve destek tutarları “katkı payı sorgulama” işlemi ile tespit edilebilir. Hasta tarafından tedarik edilen veya edilmesi gereken ürünlerin tekrar ne zaman alınabileceği bu sayede öğrenilebilir.
Engelli raporu kişilerin engel durumları belirlemek ve belirli haklardan yararlanmak için hastanelerin sağlık kurulları tarafından verilen bir rapordur. Bu rapor için öncelikle hastaneye başvurulur.
Evde verilen sağlık hizmetleri konusu geçici veya kalıcı rahatsızlıklar yaşayan ve evde bakılmaya ihtiyaç duyan birçok kişiyi ilgilendirir.
Rapor reçete ile ürün alımlarında medikal firma SGK’ya teslim edeceği hasta dosyası için kişinin raporunu da ister. Bazı durumlarda raporun aslı alınırken bazı durumlarda ise raporun “Aslı Gibidir” ibareli fotokopisi alınır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir adım attı ve 3294 sayılı Kanun kapsamında cihaza bağımlı kronik hastalara 200 TL’ye kadar elektrik faturası desteği verileceğini ve tek sefere mahsus olmak üzere cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçlarının da ödeneceğini açıkladı.
Devlet kurumları veya özel şirketler tarafından birçok işleme istinaden talep edilebilen heyet raporu, kişinin sağlığıyla ilgili profilini gösteren bir belgedir.
Hasta bezlerinin bedeli, hastanın rapor ve reçetesi varsa, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından karşılanır. Kişiye uygun olan ürünü bulabilmek veya SGK desteğinden faydalanabilmek için bazı detaylara hakim olmak gerekir.
Evde bakım maaşı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. Bu yardım, bakımı zor engelli veya yaşlı bireylerin ailelerinin yanında bakılabilmesi için verilir.