Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetlerine Nasıl Başvurulur?
Evde hasta bakımı oldukça zorlu ve uzun soluklu bir süreçtir. Aileleri hem manevi hem de maddi olarak etkiler. Evde bakım ve tedavi sürecinde hastanın sağlık tetkikleri de kesintisiz şekilde devam etmelidir. Bunun için hastanın belirli aralıklarla hastaneye gitmesi gerekir. Yatalak bir hastanın hastaneye götürülmesi veya bir yerden başka bir yere transferi çok zordur. Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu Evde Sağlık Hizmetleri, bu konuda yaşanan bazı sorunları bir nebze hafifletmektedir. Rutin sağlık kontrollerinin evde yapılabiliyor olması hastalar ve hasta yakınları için konfor sağlamaktadır. Rapor ve reçete işlemleri de Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında yapılabilmektedir. Ücretsiz olan bu hizmet, “evde sağlık hizmetleri başvuru formu” ile kamu kurumlarından talep edilebilir.
Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Türkiye’nin her ilinde aktiftir. Kamu hastanelerinde özel olarak kurulmuş birimler tarafından bu hizmetler verilmektedir. Hizmetleri alabilmek için öncelikle 444 38 33 numaralı telefon hattı aranarak kayıt yapılmalıdır. Sonrasında, hastanın kimlik bilgileri, raporu ve evde sağlık hizmetleri başvuru formu ile birlikte il sağlık müdürlüklerinin ilgili birimlerine, aile hekimlerine veya kamu hastanelerinin evde sağlık birimlerine başvuru yapılır. Müracaat, hastanın kendisi ya da hasta yakını tarafından yapılabilir. Formdaki bazı kısımlar, hastanın aile hekimi tarafından düzenlenmelidir. Müracaat sonrasında belgeler incelenerek uygun kriterdeki hastalar belirlenir.
Evde sağlık birimlerinin yaptığı ziyaretlerde öncelikle hastaların tıbbi geçmişleri incelenir. Kullandıkları ilaçlar ve tıbbi cihazlar değerlendirilir. Kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapılır. Genel fiziki muayene yapılır. Vücudunda yara olan hastaların pansumanları ve yara bakımları yapılır. Bası yarası bulunan hastalar yara bakım takip programına alınır. İhtiyaç halinde sonda uygulaması veya değişimi yapılır. Güncellenmesi gereken rapor ve reçete işlemleri takip edilir. Hastanın, evden sağlık kurumuna veya sağlık kurumundan eve transfer edilmesi gerekiyorsa bu işlem “Evde Sağlık Hizmetleri Hasta Nakil Ambulansları” tarafından gerçekleştirilir.
Evde Sağlık Hizmetlerinden Kimler Faydalanabilir?
Bu hizmet, evde diğer aile bireyleriyle birlikte yaşayan veya kimsesiz, yaşlı, engelli, felçli, yatalak veya hayatını başkalarına bağımlı olarak idame ettirmek zorunda olan bakıma muhtaç bireylere; KOAH gibi solunum sistemi hastalığı olan bireylere; evde bakım gerektiren kanser hastalarına; yatağa bağımlı hale gelmiş ileri derecedeki kas hastalarına; hastaneden taburcu edilen ve tedavisine evde devam edilmesi gereken hastalara; kaza geçirmiş olup kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyan hastalara verilebilir.
Evde Sağlık Hizmetlerinin Kapsamı
Sağlık Bakanlığı, Evde Sağlık Hizmetlerinin kapsamını aşağıdaki şekilde belirlemiştir:
1. Hastaya konulmuş olan tanı ve hastanın planlanan tedavisi çerçevesinde, bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi.
2. İlacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi.
3. Tıbbi cihaz ve medikal malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması.
4. Hastanın ve ailesinin, evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ile hastalık ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirilmesi.
5. Hastaya, evde kullanması gereken tıbbi cihaz ve ekipmanlar konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesi.
6. Gerekli görülen hallerde hastanın ilgili sağlık kuruluşuna ve/veya sağlık kuruluşundan evine transfer hizmetlerinin verilmesi.
Evde Sağlık Hizmetlerinin Birimleri
Sağlık Bakanlığı tarafından Evde Sağlık Hizmetlerini vermek üzere 3 tip birim oluşturulmuştur:
1. T Tipi: Toplum sağlığı merkezlerine bağlı olarak kurulan birimlerdir. Evde Sağlık Hizmetlerini öncelikli olarak sunmakla görevlidir.
2. H Tipi: Hastanelere bağlıdır. Öncelikli olarak uzman hekim konsültasyonu, fizyoterapi gibi T tipi birimler tarafından verilmesi mümkün olmayan hizmetlerin sunumuyla mükelleftir.
3. D Tipi: Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri bünyesinde kurulan birimlerdir.
Bir Hasta Yakınının Tecrübeleri
Bir hasta yakınının bana ilettiği mektubu aşağıda paylaşıyorum. Sayın Nurettin Metin, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sayın Celil Çağlar Özlü,
İyi niyetli gayretleriniz için teşekkür ederim. Size yılların tecrübesi ile Evde Sağlık Hizmetlerinin yapısı ile ilgili bilgi ve tecrübelerimi aktarayım, siz de paylaşımda bulunun.
Evde Sağlık Hizmetleri adıyla örgütlenen kurumdan en iyi yardımı alacak olanlar sadece yaşlı ve hem yaşlı hem yatalak hastalardır. Ayrıca ekipler, sadece mesai saatleri içinde çalıştığı için aciliyeti olmayan hastalara hizmet veriyorlar. Ancak benim oğlum gibi ventilatörlü hastalar için hiç ama hiç yararları olmuyor.
Öncelikle hasta nakil araçları donanımlı (hasta taşıma gereçleri, oksijen donanımı ve solunum cihazları) değil ve araçta yetkili doktor ve hemşire yok. Kısaca sadece nakil aracı, ambulans değil. Ayrıca her hastanede bir hemşireleri var ve hemşirenin yaptığı tek işlem hasta girişini sizin yerinize yapmak, o kadar. Hastanedeyken yanınızda değiller ve yol gösterici olmuyorlar. Hastanede kendilerine tahsis edilen odalarında oturuyorlar. Eğer ısrarcı olursanız taşeron firma elemanlarından birini sizin yanınıza veriyorlar. Bizim gibi hastalar için tek çözüm yolu 112 acil servis ambulanslarıdır.
Diğer konu da evlere gelip yatak yarası pansumanlarını yaptıkları ve rapor çıkarılmasına yardımcı oldukları sadece bir şehir efsanesidir. Bu tür hizmetlerin tamamını aile hekimleri yerine getirmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri kuruluş amacı güzel olan ama uygulamada en azından İzmir’de iflas etmiş bir uygulamadır. Reklamlarda gösterilen görüntüler tamamen reklamdır. Bu benim İzmir’deki uygulama hakkındaki yaşadığım ve birebir tanıklığım olan konulardır. Ancak Ankara’da bu uygulamanın daha düzenli yürüdüğünü orada yaşayan yakınlarım belirtiyorlar.
Dileğim her yerde ve her hasta için bu sistemin çalışır olmasıdır. Yine de yararlı olabildiği insanlar adına sevindiren bir uygulamadır. Saygılar.
Nurettin Metin
Kaynaklar
https://aydindh.saglik.gov.tr/TR,111672/saglik-bakanligi-evde-saglik-hizmetleri-iletisim-merkezi.html
https://batmanbdh.saglik.gov.tr/TR,76768/444-38-33-tc-saglik-bakanligi-evde-saglik-hizmetleri-iletisim-merkezi.html
https://khgmozellikli.saglik.gov.tr/svg/evde.php
https://izmirataturkeah.saglik.gov.tr/TR,154715/evde-saglik-birimi.html
https://www.saglik.gov.tr/TR,10516/aile-hekimligi-uygulama-yonetmeligi.html
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=17051&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Annem yasli alzaymir hastasi ayaklari agriyor evde fizyoterapist bakım nasıl yaptirabiliriz
Neşe, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Özel olarak ücreti mukabilinde fizyoterapi hizmeti veren uzmanlar var. Onlarla görüşebilirsiniz. Bazen de belediyelerin sağladığı ücretsiz hizmetler olabiliyor. Bulunduğunuz ilçedeki belediye yetkilileriyle görüşmenizi tavsiye ederim.
Selâm dayim felcli ve kalcasi kirildi bakacak kimsesi yok hasta seker hastasi birde oğlu var bakıma muhtaclar evde bakim yardim istiyorlar bende onlarin sesi oldum yardim edin lutfen 2 swne once kizini ve karisinj ard arda kaybettiler cok uzgunuz Adana
Fikriye Leventerler, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. 444 38 33 numaralı telefon hattını arayarak Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Merhabalar.Dayım ın şizofreni tsnısı var aynı zamanda KOAH hastası,izmir e 55 km bir köyde yaşıyor 56 yaşında yaşlı değil ama bakıma muhtaç ve uzun süre yürüyemiyor.Evde bakım hizmetinden yararlanma hakkı var mı?
Gül, merhaba. Kişinin ücretsiz evde sağlık hizmetinden faydalanabilmesi için sağlık ekipleri tarafından durumunun kontrol edilmesi gerekir. 444 38 33 nolu numaradan yapacağınız başvurudan sonra sağlık ekipleri inceleme için vermiş olduğunuz adrese geleceklerdir. Hastanın durumu kontrol edildikten sonra bu hizmetten faydalanıp faydalanmayacağı size belirtilir.
Oğlum kronik karaciğer hastası ve karaciğer nakli olmuş,tetkiklerimin yapılması lazım.kontroleri her ay Malatya Turgut Özal hastanesi gitmemiz gerekir,bu salgın hastalıktan dolayı dışarı çıkartamiyoruz bu nedenle tetkiklerinin yapılması lazım yardımlarınızı bekliyoruz saygılarım la. Babası : ibrahim kaplan
İbrahim Kaplan, merhaba. 444 38 33 nolu numaradan Evde Sağlık Hizmeti için başvuruda bulunabilirsiniz.
Bu numara surekli meşkul kimse ulaşamiyor..!
Alaattin, merhaba. Şu an yaşadığımız durumdan kaynaklı bir yoğunluk olabilir. 444 38 33 nolu numarayı gün içerisinde birkaç kez arayabilirsiniz.
Ben iki gün önce 4443838
Numarayı aradım iki kere meşgul çaldı üçümüzün de görüştüm talebimi ilettim Dün bana dönüş yapıldı Perşembe günü eve doktorumuz gelecek
Mürüvvet Acar, merhaba. Çok geçmiş olsun, hastanıza acil şifalar diliyoruz.
İzmitte yaşayan abim %99.9 raporlu dişlerinde sıkıntı var ve evde bakımı aradığımız halde aylardır gelmediler bize yardımcı olurmusunuz
Sibel Uçan, merhaba. Evde Sağlık Hizmeti için 444 38 33 nolu numarayı arayarak ön başvuru oluşturmanız gerekmektedir. Sağlık ekipleri başvurunuzdan sonra hastayı kontrole gelecektir.
Bir türlü evde sağlık hizmetleri nin telefonu na ulaşamıyorum günlerdir sürekli meşgul
Yasemin, merhaba. Ülkede olan pandemi durumundan kaynaklı olarak Evde Sağlık Hizmeti’ne başvuru artmıştır. Gün içerisinde 444 38 33 nolu numarayı arayabilirsiniz.
Annem yaşlı ve alzihamer hastası tek başıma bakmakta zorlanıyorum evde bakım hizmetini nasıl alabiliriz?
Zeliha Sena Dursun, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın Ücretsiz Evde Sağlık Hizmetine 444 38 33 nolu numarayı arayarak başvurabilirsiniz.
Babam cok hasta kronik rahatsizi yureyemiyo baypass yapamadilar 15 anjiosu sekeri 518 ler lutfen yardim edin
Aysel Akça, merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. 444 38 33 nolu numarayı arayarak Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmeti için randevu oluşturabilirsiniz.
Iyi akşamlar ben evde sağlık hizmetlerinde çalışmak istiyorum ilk ve acil yardım mezunuyum bunun için nereye başvuru yapmam gerek
Hülya Bilen, merhaba. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na veya İl Sağlık Müdürlüklerine başvurabilirsiniz.
75 yaşındaki babam korana virüs ten önce hastanede tedavi görüyordu virüs yaygınlaşınca cerrahpaşadan eve gönderdiler karaciger kanseri bir haftadan fazladır yemek yiyemiyor doktoru mama ve serum önermiş ancak başvurduğumuz yerlerden kimse ilgilenmedi ,acil hemşireye ihtiyacımız var
Funda Kılıç, merhaba. 444 38 33 nolu numaradan Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmeti’ne başvurabilirsiniz.
Kanser hastası eve taburcu ettiler tahlil yapılması gerekiyor eve gönderilcek saglıkçılar için ücret ödeniyor mu
Melis Pamuk, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın Ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti’ne 444 38 33 nolu numaradan başvurabilirsiniz. Verilen hizmet ücretsizdir.
Diz kapağımdan ameliyat oldum altı hafta ayağımı hiç yere basmamam gerekiyor iki günde bir pansuman olmam lazım
Pansuman için eve sağlık görevlisi gelmesi için nereye müracat edilmeli
Sevilay Kalafatcıoğlu, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmetine 444 38 33 nolu numaradan ulaşabilirsiniz.
Merhaba doktor bey annem kalp hastası evde sağlık hizmeti almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Yürüyemiyor
Ferhat Akdemir, merhaba. Evde sağlık hizmetimiz ne yazık ki bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti için 444 38 33 nolu numarayı arayabilirsiniz.
Ben kronik hastasiyim fakat benim dışarı çıkmam yasak ben sizden tahlil yaptırmak istiyorum böyle bir imkan varmi
Serhat Tekcan, merhaba. Ücretsiz olan Evde Sağlık Hizmetlerini Sağlık Bakanlığı vermektedir. Bu hizmetlerden faydalanabilmek için 444 38 33 numaralı telefon hattını arayabilirsiniz. Ücretli olarak bizden alabileceğiniz hizmetlerle ilgili https://sesanltd.com.tr/hizmetlerimiz/tibbi-hizmetler/ bu sayfayı incelemenizi rica ederim.
Öncelikle merhabalar. Eşimden ayrıldım anneme tasinmak zorunda kaldım kirada oturduğum için annem 90 yaşında ve ahzehmer hastası gece uyumuyor gündüzleri ise sürekli bağırmak ve beni evden kovalıyor çok zor yaşamak sizden ricam bana acil yardım edin her konuda psikolojik bozuldu çok
Nurşen Arısoy, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz evde bakım hizmeti için 444 38 33 nolu numarayı arayabilirsiniz.
Evden eve sağlık hizmetinden yararlanmak için başvuruyu nasıl yapmam gerekiyor.Forma hastanın ismi mi yazılacak yoksa aileden herhangi birinin mi
Tuba Akyay, merhaba. 444 38 33 nolu numarayı arayarak ön başvurunuzu oluşturabilirsiniz.
Evde bakım hizmeti denen şey fos Boş ve herşey kağıt üstünde .Neden?Annemin ayağının kırılması ameliyat olması münasebetiyle başvuru yaptık başvurudan iki gün sonra geldilerbu esnada gecikme olunca Alo 184 sağlık bakanlığı şikayet te bulunduk.onlarda randevu ile haftada 3 gün gelebileceklerini söylediler. gelen bir tane hemşire arakadaş.hemşire arkadaşımız iyi niyetli güler yüzlü bir insan ona diyecek bir sözüm yok. DR filan gelmiyor pazartesi çarşamba cuma hizmet verdiklerini söyledi.Annem ayağının kırılmasının yanında kalp ve böbrek hastası yukarıda yazılan hizmetleri okuyunca bu işinde içinin fos ve boş olduğunu görüp şu anda yaşayan birkişiyim.
Not:Gelen hemşire hanıma sordum Bu hafta içinde hastamızın kontrolü olduğunu ambulans ile götürmemiz gerektiğini durumunun ortada olduğunu evde bakım hizmetleri tarafından ambulans tahsis edilip edilmeyeceğini sordum böyle bir uygulamalarının olmadığını söylediler..Burası Türkiye Herşey kağıt üstünde kaldığı ortada..
Levent Köse, merhaba. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu sistem yeni geliştiği için bazı illerde sorunlar yaşanabiliyor maalesef.
Iyi gunler
Benim annemde babamda bakima muhtac. Annem parkinson hastaligindan 3 senedir yatiyor. Babam 8 senedir alzeimer.
Kutahyaliyim evde sagliga kayitliyiz arayinca ulasabilirsek geliyorlar kisa bir bakip hastaneye gelip raporunuzu alin deyip gidiyorlar, hastamizi birakip rapor pesine dusuyoruz.
Ne duzgunce hastaliklar hakkinda bizi bilgilendiriyorlar, nede bakimlari konusunda destek oluyorlar. Yatak sorduk suraya kayit olcaniz buraya belge verceniz diyorlar hastaya bakmak kadarda onlar ugrastiriyor. Kurulus amaci guzel ama calisanlarin calisma aski sorgulanir
Nevzat, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Sağlık Bakanlığı’na bağlı bu hizmet, bazı şehirlerde maalesef verimli şekilde verilememektedir.
Yorumları okudum ve aynı sorunları bende yaşıyorum malesef annem felçli ve her ay lnr sine bakılması gerekiyor evde bakım hizmetleri evet eve geliyor ama neymiş hastaneye gidip tüp alıcam akabinde kanı gelip alacaklar ve ben o aldıkları kanı kendim götürmem hastaneye böyle bişey varmı hastane bize çok uzak hastamı ne yapacağım konu kan almakta onu bende alabilirim
Gülderen, merhaba. Bildiğim kadarıyla, evde bakım birimleri tüm işlemleri kendisi tamamlıyor. Hastadan veya hasta yakınından bir taleplerinin olmaması gerekiyor. Size neden bu şekilde bir bilgi verdiklerini bilemiyorum. Ayrıca bazı rutin kontroller için bağlı olduğunuz aile hekimi de evde bakım birimine destek olabilir.
annem 85 yaşında koah hastası solunum yetmezligi kalp yetmezligi var.evtipi solunum cihazına bağlı şu anda diş problemi yaşıyoruz.evi asansörsüz 4katta inip çıkması imkansız,dişine müdaha le edilmesi gerekiyor. çok zor durumdayız lutfen eve diş hekimi gelebilirmi.kendisi memur emeklisi şimdiden tesekkürler
Hülya Koç, merhaba. Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan “Evde Sağlık Birimleri”, kronik hastalığa veya yaşlılığa bağlı olarak sağlık merkezlerine gidemeyecek durumda olup ağız ve diş sağlığı hizmeti almak isteyen kişilere destek olmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak için 4443833 numaralı hattı arayıp talepte bulunmanız gerekir. Hastanızın durumu hekimler tarafından değerlendirilir ve sağlık ekibi ağız ve diş sağlığı hizmeti için evinize yönlendirilir. Bir diş hekimi, bir hemşire ve bir diş teknisyeni ile birlikte hizmet sunulmaktadır. Bu hizmet kapsamında yapılabilen işlemler: Diş çekimi, parsiyel ve total hareketli protez, protez tamiri, diş ilavesi, röntgen, fissür uygulama, flor uygulama, protez besleme, simantasyon, ağız ve diş sağlığı eğitimi.
Annem 20 gün önce felç geçirdi fizik tedavi görmesini istiyorum ne yapa bilirim yardımcı olurmusunuz lütfen teşekkür ederim
Aynur, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Hastanızın fizik tedavi görebilmesi için çeşitli doktorlardan onay alınması gerekir. Öncelikle ortopedi olmak üzere nöroloji ve nöroşirurji uzmanlarının da hastayı muayene etmesi uygun olur. En yakın hastaneye başvurmanızı öneriyorum.
Merehaba annem 96 yaşında yatalak hasta evden çıkarmamız mümkün değil görme sorunu başladı göz muayenesi için hastaneye götüremiyoruz evde bununla ilgili göz muayenisi mümkünmü
Toygar Sema, merhaba. Hastanın yatağa bağımlı olması nedeniyle öncelikle 4443833 numaralı hattı aramanız gerekir. Evde sağlık biriminden hizmet alabilmek için hastanızla ilgili detaylı bilgiyi verdikten sonra kayıt oluşturmalısınız. Değerlendirme yapıldıktan sonra ilgili birimler tarafınıza yönlendirilecektir.
B nm cocuk 15 yasinda kalp kirizi gecirdi 3 aydir yogun bakimda troskonomi v solunum cihazina bagli suur kapali sade ara sira gozlerini aciyor kalbi yuzde 30 eve cikaracaz evde bakim aradim cikinca arayin ama hafta bir geliriz diyorlar buna hic tahlil ilac gibi seyler yapilmayacakmi n yapabiliriz
Merhabalar
Annem babam 83 yasindalar
Cok yakinlarinda saglik ocagi var ama yaljiz gitmeleri mumkun olmuyor.
Bende sehir disinda oturuyorum
Evde muayene hizmeti varmi acaba
Ankarada oturuyorlr
Şengül, merhaba. Evde bakım hizmeti almak isteyen kişi, sağlık kuruluşuna bizzat giderek veya telefon ederek müracaat edebilir. Çağrı merkezi görevlisi hizmet talep eden kişi ile görüşme yapar, gerekli bilgileri verir. İlk görüşmeyi takiben hekim veya hemşire tarafından görüşme yapılır. Hizmet alacak kişinin durumu ve sunulacak hizmet belirlenir. Bakım hizmeti alacak kişi hekim ve hemşire tarafından evde ziyaret edilir, kişinin bakım ihtiyaçları, ev şartları belirlenir. Hekim tarafından, evde bakım hizmeti alacak kişinin varsa tanısını koyup ve tedavisini planlayan diğer hekimler ile bağlantı kurulur, tedavi planı alınır ve son olarak da evde bakım planı ve tedavi planı oluşturulur. Hastanın tanısını koyan tedavisini planlayan diğer hekimler bulunmuyor veya bağlantı kurulamıyorsa hizmet alacak kişinin sağlık durumuna göre sağlık kuruluşunun hekimi tarafından muayene edilerek, tanı ve tedavi planı hazırlanır. Hemşire tarafından da bakım planı hazırlanarak hekimin onayına sunulur varsa gerekli değişiklikler yapılarak uygulanacak bakım planı hazırlanır. Gerektiği durumlarda ilgili uzmanlık alanlarındaki uzman hekimlerle hasta konsültasyonu sağlanır. Evde bakım planına göre hekim dışı sağlık personelinin görev saatleri ve uygulayacakları işlemler belirlenir ve görev dağılımı yapılır. Evde sağlık biriminden destek almak isteyen kişiler 4443833 numaralı telefon hattını arayarak kayıt işlemlerini yapabilirler.
Dün Elazığ da 76 yaşındaki babam için evde sağlık hizmeti almak için 4443833 numaralı tlf dan kayıt oluşturdum babam prostat hastası bununla ilgili 3 kez ameliyat ve radyoterapi aldı şeker hastası ayrıca sürekli gittiğimiz bölüm olan üroloji bölümünde muyane oldu ve idrar yolu enfeksiyon olduğu için doktor bir haftalık iğne vermiş ve 76 yaşında olduğu ve yanında da iş dolayısı ile olamadığımız için evde sağlık hizmeti biriminden kayıt oluşturdum enjeksiyon iğnelerinin vurulması için kayıt sırasında bir sorun yaşamadım bugün gelecek olan bir ekip olduğunu söyledi tlf kayıt alan kişi sonrasında bugün ekip geliyor ve sadece yatalak hastalara bakıyoruz deyip 76 yaşında radyoterapi görmüş ve şeker hastası olan birinin iğnesini yapmadan gidiyor. Sadece yatalak mı olması gerekiyor evde bakım hizmeti için bilgi verirseniz sevinirim.
Cansel Erbil, merhaba. Evde sağlık hizmeti, teşhis ya da tedavi sonrasındaki bakım sürecinde, kronik rahatsızlıkların takibinde ya da sağlık problemi olmadan koruyucu sağlık hizmetlerinin verildiği süreçte ihtiyaç sahiplerine belirli ortamlarda sağlık hizmetlerinin sunulmasıdır. Evde sağlık hizmeti, günlük yaşam standartlarına paralel olarak sunulur. Bu hizmetler sayesinde hastaneye giderek bakım alamayan kişiler, evlerinde bakım görme imkanı bulur. Evde sağlık hizmetleri, belirli bir nedenle yatağa bağımlı hale gelmiş olan ve belediye alanı içerisinde ikamet eden hastalara, mesai saatleri içerisinde verilir. Bu hizmeti alabilmek için kişilerin gerekli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartları sağladıkları takdirde başvurularını yapabilirler. Tersi bir durum olursa başvuru hakkı bulunmaz. Evde sağlık hizmeti için başvuru şartları en basit haliyle şu şekildedir: Hastanın, sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” ibaresinin olması ve başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması gerekir.
Saglik hizmeti kaç gunde bir hastanin yanina geliyor kontrol amacli
Yasin, merhaba. Evde sağlık hizmetlerinin ziyaretleri, vakanın durumuna göre ilgili uzman tabipler ve ekip personeli ile görüşülerek birim sorumlusu tabip tarafından, ziyaret zaman ve süreleri, yapılacak tetkikler, uygulanacak bakım ve tedaviler, ekipte yer alacak personel ve iş akış planı, götürülmesi gerekli araç, gereç, tıbbi cihaz, malzeme ve basılı formlar bakımından ayrıntılı olarak planlanır. Planlamalar vakanın durumuna göre günlük, haftalık veya aylık olarak yapılabilir.
merhaba annem 72 yaşında ayzaymır beyinde su var dendi böbek yetmezliği tansıyon hastası diyabetik dizlerde kireçleme şu andada yürüyemiyor ayagı kalkamıyor yatalak fakat ikamat gahı bende üçkuyularda kızı urlada orda kalıyor ikamat gahı sorun olurmu evde bakım ala bilimiryiz
Şükrü Gezir, merhaba. Evde sağlık hizmetinde, başvuru sırasında hangi adresi verirseniz o adreste hizmetten faydalanabilirsiniz. Hastanın ikametgah adresine bakılmıyor. 444 38 33 nolu numarayı arayarak hastanızın; T.C. kimlik numarası, adresi ve iletişim numarası ile başvuruda bulunabilirsiniz.
merhaba bir yakınım şeker hastası ve bu nedenle diyaliz hastası ayağı şeker hastalığından dolayı çürümüş durumda ve üstüne basamamak hiç bir şekilde işlerini halledemiyor hastaneye gidemiyor 4443833 nolu telefonu aradığımızda sadece pansuman için gelebiliriz diye bilgi verdiler benim bildiğim bu tip hastaları hastane kontrollerine kadar götürüp yaptırıyorlar bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Arzu, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmeti kriterlerinde ağır durumda hasta ve engelli birey olması şartı bulunmaktadır. Büyük çoğunluğu yatağa bağımlı hastadan oluşmaktadır. Hastane kontrolleri için özel ambulans firmaları veya belediye ile görüşme sağlayabilirsiniz.
Bende evde sağlık hizmetine başvurdum 6 gündür bekliyorum gelen giden yok 4443338’i aradık arkadaşlarımız size dönücek dediler yanlız kimse dönmedi
Ali Çavuş, merhaba. Aramanız gereken numara 4443338 değil 4443833’tür. Evde Sağlık Hizmetlerinde başvurunun sonuçlanma süresi bulunduğunuz il ve ilçeye göre değişmektedir. Son dönemde yoğun bir başvuru söz konusuysa geri dönüşlerde gecikmeler yaşanabilmektedir. Tekrar arayarak başvurunuzun son durumunu öğrenebilirsiniz.
Anneme pansuman yaptırtmak için evde sağlık hizmetlerini 25 kez aradım açan olmadı. Evde sağlık hizmeti koca bir yalandır işiniz düşmesin düşerse de size faydası olmayacaktır.
Mustafa, merhaba. Ülkece yaşanan olağanüstü hal durumundan kaynaklı 65 yaş üzeri kişiler için sokağa çıkma yasağı mevcuttur. Bu nedenle evde hastası olan kişilerin ilk tercihi Evde Sağlık Hizmeti olmuştur. Yaşanan yoğunluk sebebiyle aksamalar meydana gelebilir. 444 38 33 nolu numarayı gün içerisinde birkaç defa arayabilirsiniz.
Evde sağlık hizmetlerinden yararlanmak için aradım ve dedemin psikiyatri ilaçlarının bittiğini ve doktorun saglık kurulu raporu olmasının sart kosmadıgını tedavı olmazsa 3 ayda bır gelıp ılacların yazılmasını soylemıstı bu durumları anlatmama ragmen evde genc hastaneye gıdecek bırı varsa gıdıp hastenden yazdırmamı önerdıler hastanelerın cogu karantına altında saglıklı bır ınsan nasıl gıdebılır hastaneye bu nasıl evde sağlık hızmetı .
Gökhan Demirci, merhaba. Şikayetlerinizi 444 38 33 nolu numaradan iletebilirsiniz.
Merhaba Göğüs kanseri ameliyatlı bir hastanın pansumanını evde yapacağımız zaman sağlık hizmetinden yararlanabilir miyiz
Semanur, merhaba. 444 38 33 nolu numarayı arayarak kayıt oluşturabilirsiniz.
Merhabalar, “evde sağlık hizmeti” 65 yaş üstü kalp hastalarının INR testlerini de kapsıyor mu? bu test sonucuna göre komodin ilacını ayarlıyor hastalar.
Serkan Musaoğlu, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmeti’ne 444 38 33 nolu numaradan başvurabilirsiniz. Telefondaki kayıt sırasında sağlık personeline hastanıza yapılacak işlemden bahsedebilirsiniz, bilgilendirme sağlayacaklardır.
Annem kalp tansiyon şeker hastası ve şu an vücudun da ödem var hastaneye de yatırmak istemiyoruz virüsten dolayı evde odem için doktor geliyormu evde ödemi için birşey yapiliyormu günde iki adet desal kullanıyor ama oda çare olmuyor
Ali Korkmaz, merhaba. 444 38 33 nolu numaradan Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmeti için bir ön başvuruda bulunabilirsiniz. Kaydınız açıldıktan sonra sağlık ekipleri size dönüş sağlayacaklardır.
Merhaba babam kanser hastasi ayni zamanda yataga bagimli ve konsantrotor yani oksijen cihazına bağlı evde yatmakfadir.biz a ilindeyiz a ilinde babamla ilgili yapilabilecek birsey yok gibi bende babami b ilinde bulunan ozel hastaneye goturmek istiyorum ancak ne evde saglik hizmetleri ne de 112 hasta nakil aracı talebimi karsilamadilar evde saglik hizmetleri doktordan sevk yazısı istemektedir ilgili doktor ise sadece eevlet hastanesinden devlet hastanesine sevk edebileceğini beyan etmektedir. Babam oksijen cihazı kullanmasa zaten ben bunlara gerek kalmadan kendi aracımla götüreceğim. Götüreceğim Özel hastane yetkilileri ise sadece randevu onayına ait belgenin yeterli olduğunu sevk kağıdına gerek olmadığını bildirmektedir. Kısaca ne yapabilirim hasta nakil aracini/ambulansı nasıl temin edebilirim. Ayrıca bulunduğun ilde özel hastane ve özel hastane ambulansı da yok. Tesekkurler
Cemal, merhaba. Özel ambulans şirketlerinin hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Merhabalar. Mersin tarsustan yazıyorum kızım kronik bobrek hastası. Pandemi ilan edildıgindan beri rutin testlerini yaptıramadik. Bu nedenle evde sağlık hizmetlerini aradık. Aradıktan sonra ertesi günü gelip kan aldılar. Hastaneye gitmemize gerek kalmadı. Bu hizmet için Sağlık Bakanlığı’na çok teşekkür ederim.
Tugal Atas, merhaba. Çok geçmiş olsun, hastanıza acil şifalar dileriz.
Günaydın, babam 81 yaşında, üç kez felç geçirdi, şu an yatağa bağlı değil fakat son zamanlarda yoğun bir baş dönmesi var, bunun için hastaneye goturemiyoruz.Evde kulak burun boğaz doktoru hizmetiniz var mi
Şirin Doğan, merhaba. Evde hasta bakım veya doktor hizmetimiz ne yazık ki bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmeti’ne 444 38 33 nolu numarayı arayarak başvuruda bulunabilirsiniz.
mrhb eşim hamile kontrol edilmesi gerekir pandemi hastalığından dolayı güteremiyorum madi olarak çok dardayız
hastahanelere randevu bulamiyoruz evde sağlık hizmetinde yaralanmak istiyorum saygılar
Abidin Düz, merhaba. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Evde Sağlık Hizmeti çoğunlukta yatağa bağımlı, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumunda olan hastalara sağlanan bir hizmettir. Ancak pandemi döneminde farklı hizmetleri mevcut olabilir. 444 38 33 nolu numarayı arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
Merhaba annem 71 yaşında tansiyon ve şeker hastası insülün iğnesi kullanıyor. İdar yollarında rahatsızlığı var altına sık sık kaçırıyor.Birde beyninde damar tıkanıklığı rahatsızlığı var Evdeki işlerini zar zor hallediyor 3 ay önce evde lavaboda düştü belinden rahatsızlandı ve dün yine lavaboda düştü ve yürümede zorluk yaşıyor. Kız kardeşim ona bakıyor fakat artık zorluk yaşıyor. Virüs nedeniyle de hastaneye gidemiyoruz. Hastaneler Uzak kalıyor. Ambulans istendi onu da yakın hastanelere götürüyorlarmış yakın hastaneler Virüslü hastalara baktıkları için muayene etmiyorlar. Evde sağlık hizmetinden yararlanabilir miyiz
Recep Sargın, merhaba. Evde Sağlık Hizmeti’nden yararlanmak için hastanın yatağa bağımlı ve kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek durumda olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti’ne 444 38 33 nolu numaradan başvurabilirsiniz.
merhaba;
Babam 90 yaşında 1yıldır yatıyor1 yıl önce beyin kanaması geçirdi. Evden hastaneye gitmek veya götürebilmek çok zor.
Evde genel durumu hakkında bilgi verilse çok memnun oluruz.Teşekkürler
Mesleha Kahriman, merhaba. Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti’ne 444 38 33 nolu numaradan ulaşabilirsiniz.
Merhaba, kayınpederim 93 yaşında yuruyemiyor. Astım, kalp yetmezliği, kolit ve bağısakta polipler nedeniyle kanamaları oluyor. Yaşamını tek başına sürdüremiyor ve kişisel bakımını yapamıyor. . Engelli raporu almak istiyoruz. Evde sağlık hizmeti birimi engelli raporu almamız konusunda yardımcı olabilir mi? İyi çalışmalar
Deniz Orhon, merhaba. Rapor için sağlık kuruluna başvurmanız gerekmektedir. Rapor çıkartmak için hastayı görmek isteyeceklerdir. Eğer hasta bilinci kapalı ve yatağa bağımlı ise evde sağlık hizmetinden yardım alabilirsiniz. Fakat tek başına evde sağlık hizmeti rapor veremez.
81 yaşında olan annemde Diabetus Mellitus Tip II, Demans, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı, Gonartroz, Koksartoz, Lomber Diskopati, Omuz ve Dirsek Artrozu ve Hipertansiyon hastalıkları mevcuttur.. Hastalıklarından dolayı %90 özür oranı bulunmaktadır. Evde kendisine bakan kişide Covid-19 pozitif çıktı. Dolayısı ile kendi kendine bakamaz durumda olan annem için evde sağlık hizmetinden faydalanabilir miyiz?
İyi çalışmalar,
Ekrem Karahaliloğlu, merhaba. Evde Sağlık Hizmeti için 444 38 33 nolu numarayı arayarak hastanız için ön başvuru oluşturabilirsiniz. Sağlık ekipleri evinize gelerek hastanızın durumunda bakacaklardır.
Merhaba, babam 62 yaşında kanser hastası. kemik metassızı ve cıgerlerde de kanser yayılımı var tedavı goruyor hastanede fakat pandemınden dolayı ve 1 haftdr ayaklarını bacaklarını hıssedemedıgı için dr.goturemıyoruz suan yataktan hic cıkamıyor ve kontrollerı de olması lazım bunun ıcın neler yapmam gerekıyor veya nereye müraacat etmem .bilg, verebılırmısınız tşk ederım
Tolga Çavdar, merhaba. 444 38 33 nolu numaradan Evde Sağlık Hizmeti’ne başvurabilirsiniz.