Aspirasyon (Aspiratör) Cihazı
Aspirasyon (Aspiratör) Cihazı Nedir?
Aspirasyon (aspiratör) cihazları hastane, ambulans veya ev gibi yerlerde vakum yöntemiyle sıvı veya partikül çekme gerektiren tüm işlemlerde kullanılabilir. Bu tip cihazlar yüksek emiş gücüyle tüm acil uygulamalarda rahatlıkla kullanılmaktadır. Hastanelerde genellikle yoğun bakım, ameliyathane ve acil ünitelerinde bulunur. Bunlarla birlikte neredeyse hastanelerin tüm branşlarında kullanılabilmektedir.
KBB ünitelerinde kulak içinde kullanılmak üzere üretilmiş 100 ml/dk kapasiteli aspiratör cihazları vardır. Diş hekimleriyse ağız içinden sıvı çekmek için genellikle 1000 ml/dk kapasiteli aspiratör cihazlarını tercih etmektedir. Bunlar dışında diğer vücut sıvılarını çekmek için farklı kapasitelerde cihazlar üretilmiştir. 100 litre/dk kapasiteli emiş gücüne sahip aspiratör cihazları dahi mevcuttur.
Evde veya ambulansta kullanım amacıyla üretilmiş taşınabilir aspirasyon cihazları da vardır. Bunlar bataryalı veya bataryasız şekilde üretilmiştir. Ayrıca cihazlar araç çakmak kitiyle seyahat sırasında bataryaya ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir veya cihazın bataryası şarj edilebilir.
Aspiratör cihazlarında genellikle 1, 2, 3 ve 5 litrelik toplama kavanozları kullanılmaktadır. Bu toplama kavanozları cihazlar üzerinde tek veya çift şekilde bulunabilmektedir. Bunlar plastik veya camdan üretilmişlerdir. Bazı toplama kapları otoklavlanabilen yapıdadır ve çok dayanıklı üretilmiştir. Bu tip kavanozlar defalarca kullanılabilir. Bazılarıysa tek kullanımlıktır. Toplama kavanozları aspiratör cihazlarına kolayca takılıp çıkarılabilmektedir.
Kavanoz içinde biriken sıvının cihaza kaçmasını önlemek için şamandıra güvenlik sistemi kullanılmaktadır. Kavanozun üzerindeki kapakta bulunan bu parça, kavanoz sıvıyla dolduğunda aspiratör cihazına sıvı kaçmasını önlemektedir.
Aspirasyon cihazları üzerinde vakum basıncını ayarlayabilmek amacıyla bir buton bulunmaktadır. Bu buton çevrilerek istenilen maksimum vakum değeri ayarlanabilir. Çocuklarda ve yetişkinlerde farklı basınçlar kullanıldığı için bu buton sayesinde ihtiyaç olan maksimum vakum basıncı ayarlanabilmektedir.
Aspirasyon cihazlarında, cihaza hem sıvı hem de bakteri gitmesini engelleyen filtreler bulunur. Böylece cihaz, hasta ve çevre sağlığı korunmuş olur.
Aspirasyon (Aspiratör) Cihazı Nasıl Temizlenir?
Aspiratör cihazlarının temizliğinde birkaç önemli nokta vardır. Özellikle her kullanımdan sonra cihaza mutlaka serum fizyolojik (SF) sıvısı çekilmesi gerekmektedir. Serum fizyolojik yoksa bu işlem temiz suyla yapılabilir. Cihaza SF sıvısı çekilmesiyle vücut sıvılarının geçtiği hortumlar ve kanallar temizlenecektir.
Cihazın toplama kabı dolduğunda boşaltılıp iyice temizlenmesi gerekir. Evde kullanılan cihazlar için bu işlem normal bulaşık deterjanlarıyla yapılabilir. Temizlik işlemi toplama kabının kapağı için de yapılmalıdır. Kabın dolmasını beklemeden en azından haftada bir temizlenmesinde fayda vardır.
Hastanelerde kullanılan cihazlardaki toplama kaplarının temizliği biraz daha farklı olabilir. Eğer toplama kabı çok kullanılabilir özellikteyse gerekli şekilde sterilizasyon işlemi yapılmalıdır. Otoklavlama veya kimyasal maddelerle sterilizasyon gibi işlemler uygulanabilir. Eğer toplama kabı çok kullanımlık değilse yenisiyle değiştirilmelidir.
Aspiratör cihazlarının hortum seti de temiz tutulmalıdır. Hortum seti tek kullanımlık veya çok kullanımlık olabilir. Uygun şekilde temizlenmeli veya yenisiyle değiştirilmelidir.
Aspirasyon (Aspiratör) Cihazının Filtreleri Ne Kadar Sürede Değiştirilir?
Aspirasyon (aspiratör) cihazının filtreleri hem cihazın içine bakteri, virüs ve diğer partiküllerin girmesini hem de cihazın motoruna sıvı kaçmasını engeller. Genellikle ayda bir değiştirilir. En geç iki ayda bir değiştirilmesi gerekir. Filtrenin görüntüsünden değişim zamanının geldiği anlaşılabilir. Filtre açık kahverengi olduğunda değişim zamanı gelmiş demektir.
Bu markanın bir de mavi olan modeli var. Hangisi daha iyi?
Hale Hanım,
Devilbiss aspirasyon cihazlarında 2 model var. Bunlardan bir tanesi şu an yorum yazdığımız model Devilbiss 7305. Diğeri ise Devilbiss Vacu-Aide QSU modeli. Mavi renk olan 2. olarak belirttiğim model ürün. Bu ürünü http://sesanltd.com.tr/aspirasyon-aspirator-cihazi-devilbiss-vacu-aide-qsu/ bu linkten inceleyebilirsiniz.
Aslında işlev olarak birbirlerine yakın olan bu modelleri en büyük farkları Devilbiss Vacu-Aide QSU’nun daha hafif ve sessiz olmasıdır. Ayrıca Devilbiss Vacu-Aide QSU modeli diğerine göre daha sonradan üretilen bir cihazdır.
Cekim gücu ve fiyatları nekadardir
İlginize teşekkürler. Ürünün çekim gücü 600 mmHg’dir. Piyasadaki bir çok üründen daha yüksektir. Kullanım sırasında sorun yaşamazsınız. Fiyatlar ile ilgili detaylı bilgiyi sistemde kayıtlı e-posta adresinize gönderdim. İncelemenizi rica ederim. Ayrıca http://sesanltd.com.tr/iletisim/ bu sayfadan bize ulaşabilirsiniz. İyi günler.
Devilbiss Vacu-Aide QSU Fiyat alabilirmiyim
Erdal Erdem, merhaba. Fiyat bilgisi için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hastamızın ağız kısmını bu aparat ile temizliyoruz. medikalcilerde bulamıyoruz bunu. zor bulunan bişey sanırım.
2 yıldır kullanıyorum çok memnunum. hala çok iyi çekim yapıyor. bu arada yedek olarak başka marka cihaz aldım. o bozuldu ama Miniasped hala sağlam. evde kullanacaksanız mutlaka tavsiye ederim.
ilk bizde kullandığımızda cihazın çekimi çok yapamıyor diye düşündük ama tam kullanışı bilememişiz
teknik servisi aradığımızda sağolsunlar bize bir kez daha anlattılar kullanımı ve evimize kadar sonra bakmaya geldiler normalde böyle bir uygulamaları olmadığı halde. hastamızın boğazındaki tüm partikülleri eperce güçlü temizliyor. daha önce hemen hemen her gün acillik oluyorduk hastanede temizletiyorduk artık evde aspire ederek rahatız
Evet, birkaç farklı çeşidi olduğu için piyasada çok kolay bulamayabilirsiniz. Bu ürün stoklarımızda mevcuttur. Dilerseniz sipariş etmek için bizimle iletişime geçiniz.
ben aynı düşüncede değilim zehra bahar ve firdevs hanımla
hastamız hastanede daha iyiydi. tam anlamıyla çekim yapamıyoruz şimdi. baya uğraştırıyor tüm ifrazatı temizlemek. çekim gücü çok yüksek değil.
bizim 7 yıldır yatalak hastamız var belki 10 tane aspire cihazı satın almışızdır su an 2 cihazımız var bence bu güne kadar gördüğüm en iyi çekişi olan cihaz miniasped
hem şarjlı istediğimiz yere rahatlıkla taşıyabiliyoruz mine hanım bence sizin daha sık aspire işlemi yapmanız gerekiyor eğer uzun süre balgam ciğerlerde durursa kuruyor temizlenmesi zorlaşıyor
Hastane tipi olmalı. Evde kullanılan cihazların çekim gücü daha düşük diye biliyorum. Bu portatif olduğu için evde kullanıma uygun diye düşündüm. Ürünün kg ağırlığını ve fiyatını öğrenmek istiyorum.
lütfen bu ürünün şarz süresinin kaç saat sürdüğünü bana bildirin.
Hacer,
Merhaba. Ürünün bataryası ile rahatlıkla 30-35 aspire işlemi yapabilirsiniz. İyi günler.
Merhaba sizden temin ettiğimiz bir cihazımız bulunuyor. Acaba filtlerini ne kadar sürede bir değiştirmemiz gerekiyor? Cihazı alalı yaklaşık olarak 1 ay oldu. Siz gerekli bilgileri vermişsiniz ama o arkadaşımız farklı bir firmada işe başlayınca firmamızda bu tarz bir sıkıntı oldu. Acaba filtrasyon değişimleri ile ilgili olarak bilgiye ulaşmam mümkün müdür? Hangi filtreyi ne zaman değiştirmemiz gerekiyor? Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Sizden dönüş bekliyorum saygılarımla.
Erdoğdu Kısmet, merhaba. Cihazın filtrelerini yaklaşık olarak ayda bir değiştirmenizi öneriyorum. Cihazların üzerinde vakum bölümünün ön tarafına takılmış olan filtreler vardır. Filtreler genellikle beyazdır, bazı cihazlarda krem veya yeşil renkte filtreler kullanılmaktadır. Bu filtreler hem hijyen açasından önemlidir hem de cihazın içine su kaçmasını engellemektedir. İyi günler.
merhaba bu cihaz hakkında sunum ödevim var bana yardımcı olur musunuz
Ceylan Tekin, merhaba. Bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; https://sesanltd.com.tr/iletisim/