Hangi Galoşmatik Tercih Edilmelidir?

Galoş, Fransızca (galoche) kökenlidir, temiz tutulması gereken yerlere ayakkabı ile girmek gerektiğinde kullanılır. Ayakkabı üzerine geçirilen lastikli ince bir kılıftır. Genellikle plastik malzemeden üretilir. Mavi, yeşil, beyaz, sarı, kırmızı, siyah ve mor renkli modelleri vardır. Ayrıca farklı kalınlıkta çeşitleri mevcuttur. Büyük ayakkabı numaraları için büyük boy galoşlar da bulunur. Piyasadaki çoğu galoşun içi görünür. Galoş giymek hijyen gereken her türlü alanda zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Ancak, kilolu, hasta veya yaşlı kişilerin galoş giymesi oldukça zordur. Bunun dışındaki çoğu insan da ayakta galoş giyerken zorlanır. Ayrıca ayakkabıyla el temasından çekinen kişilerin hijyen problemi yaşamasına neden olur. Hız, konfor ve hijyen gerektiren yerlerde galoşmatik kullanarak bu sorunlar çözülebilir. İhtiyaca göre farklı özelliklerde galoşmatikler mevcuttur. Bu özellikler tasarım, çalışma şekli ve kullanılan galoş çeşidine göre değişkenlik gösterir. İhtiyaçlar doğru şekilde belirlenerek galoşmatik tercihi yapılmalıdır.

Özellikle hastalık yapıcı partiküllerin yayılmasını önlemeye yarayan galoş kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Gündelik hayatta kullanılan ayakkabılar sokakta zemine temas eder ve kirlenir. Üzerinde birçok hastalık yapıcı bakteri ve virüsü taşıyabilir. Zararlı partikülleri bir yerden başka bir yere transfer edebilir. Ayrıca çamur, boya veya kimyasal madde gibi kirletici unsurları da taşıyabilir. Temiz kalması istenilen yere girerken galoş giyilirse bu zararlı ve kirletici unsurlardan korunmak mümkün olur. Zararlı partiküllerin kirli alandan temiz alana geçmesini önlediği gibi, kirli bir alana girerken galoş giyilirse ayakkabıların da temiz kalması sağlanır.

Galoşlar, tek kullanımlıktır. Kullanıldıktan sonra çöpe atılır. Böylece ayakkabının altında bulunan kir galoşun içinde kalır. Sadece ayakkabıyı kavrayan galoş modelleri olduğu gibi diz kapağına kadar uzanan tipte modelleri de vardır.

Galoş kullanımı hastalıkların yayılmasını önlemede ciddi şekilde etkilidir. Galoş kullanımının faydalarından bir tanesi de, hastane zeminindeki hastalık yapıcı partiküllerin dışarı çıkmasını engellemesidir. Hastalık unsuru olan bölgeye girerken galoş giyilirse ayakkabı zemine temas etmez ve böylece zararlı partiküller o bölgeden dışarı çıkmaz. Örneğin, hastanelerdeki karantina odalarına her girişte yeni galoş kullanılması ve çıkarken kirlenen galoşun el değmeden çıkarılıp imha edilmesi hastalık yapıcı etmenlerin dışarı taşınmasını önler.

Galoşmatik Özellikleri Nelerdir?

Hastane, muayenehane, diş kliniği, okul ve spor salonu gibi birçok alanda ihtiyaç duyulan galoş kullanımı galoşmatikler sayesinde kolaylaşmıştır. Bu cihazlar, eğilmeden, zorlanmadan ve ayakkabıya temas etmeden galoş giymeyi mümkün hale getirmektedir. Modern tasarımları sayesinde oldukça kullanışlıdır ve gündelik hayata adapte olmuştur.

Galoş giyerken çoğu zaman tek ayak üzerinde durmak veya oturmak gerekir. Bu şekilde denge sağlamak bazı insanlar için çok zordur. Galoşmatik modellerinden bazılarında tutunma kolu mevcuttur. Böylece kullanıcılar dengesini kaybetmeden galoş giyebilir.

Galoşmatikler Nerelerde Kullanılabilir?

  • Karantina alanları
  • Hastaneler
  • Muayenehaneler
  • Diş klinikleri
  • Veteriner klinikleri
  • Ofisler
  • İnşaat alanları
  • Hayvan çiftlikleri
  • Okullar
  • Eczaneler
  • Medikaller
  • Üretim tesisleri
  • Gıda satış yerleri
  • Spor salonları
  • Güzellik salonları
  • Müzeler
  • Sergi alanları

Galoşmatik Çeşitleri Nelerdir?

Kullanıldığı yerdeki mevcut dekorasyona uyumlu olabilecek renklerde galoşmatik modelleri vardır. Cihazlar sağlam ve dayanıklı şekilde üretilir. Garanti süreleri en az 2 yıldır. 3, 4 veya 5 yıl garanti süresi olan modeller de vardır. Piyasada farklı tasarımda ve özellikte galoşmatik bulmak mümkündür. Bunların bazıları mekanik olduğu gibi bazıları da elektroniktir. Cihazlar, galoş kartuşu veya galoşmatik galoşu adı verilen özel olarak üretilmiş galoşlarla kullanılır. Galoşmatik galoşları piyasadan tedarik edilebilir. Bunların cihaza yüklenmesi ve hazır hale getirilmesi çok kolaydır. Bu işlem 15-20 saniye kadar sürer.

2 çeşit galoşmatik vardır:

  • Mekanik galoşmatik
  • Elektronik galoşmatik

Mekanik Galoşmatik

Mekanik galoşmatiklere galoş kartuşu yüklendikten sonra sistem otomatik olarak kullanıma hazır hale gelir. Her galoş giyme işleminden sonra yeni galoş cihaz tarafından açılır ve kullanıma hazır hale getirilir. Mekanik cihazların çoğu topuktan çekmeli şekilde çalışır.

Elektronik Galoşmatik

Elektronik olan modellerde sensörler bulunur. Cihazlar, bu sensörler sayesinde ayağı tespit eder ve galoşun rahatça giyilmesine olanak tanır. Elektronik galoşmatiklerin birkaç çeşidi vardır. Bu cihazlarda, galoş kartuşu veya rulo şeklinde film kullanılır. Giyilen galoşlar, ayakkabılara zarar vermez ve istendiğinde kolayca çıkarılabilir.

Elektronik galoşmatikler 3 çeşittir:

  • Isıtıcılı galoşmatik
  • Vakumlu galoşmatik
  • Açmalı galoşmatik

Isıtıcılı olanlara rulo şeklinde film galoş eklenir. Cihaz, ayak ölçüsünü tespit eder ve galoşu ısıtarak kalıp şeklinde ayağa sabitler. Rulo film ile çalışan modellerde ayakkabının numarası veya şekli önemli değildir. Vakumlu olanlar ise ayakkabı ile galoş arasındaki havayı emerek galoşun ayakkabıya sabitlenmesini sağlar. Mekanik galoşmatiklerde olduğu gibi elektroniklerde de lastikli galoşu açıp hazır hale getiren modeller mevcuttur. Bu cihazların galoş bölümüne önce bir ayak sokularak galoş giyilir, sonrasında cihaz yeni bir lastikli galoş açar. Diğer ayak da aynı şekilde cihazın galoş bölümüne sokularak galoş giyme işlemi tamamlanır.

Yorumlar

Zeynep Tan Yüce - 5 Eylül 2015 11:43
Aydın‘daki güzellik bakım kliniğimiz için bu ürünü edinmek isteriz. İyi çalışmalar.

Celil Çağlar ÖZLÜ - 6 Eylül 2015 14:37
Zeynep Tan Yüce, merhaba. Ürünlerimizin satış koşulları ve fiyatları için lütfen bu sayfadan bizimle iletişime geçin: https://sesanltd.com.tr/iletisim/



Suat Dürüstkan - 6 Eylül 2021 12:44
En üstte resmini paylaştığınız galoşmatik maalesef göründüğü kadar kullanışlı değil; elimizde olan ürünün bıçak sisteminin değişmesi, daha kullanışlı hale gelmesi gerekiyor; aksi halde hem kaplama malzemesi israfına neden oluyor, hem de düzgün çalıştıramadığınız bir ürüne bedel ödüyorsunuz maalesef…

Sesan - 7 Eylül 2021 12:13
Suat Dürüstkan, merhaba. Geri dönüşünüz ve yorumunuz için teşekkür ederiz. Bu bilgileri üretici firma ile de paylaşacağımıza emin olabilirsiniz. Gerekli düzenlemelerin yapılması için bilgilendirme sağlanacaktır.