
İkinci El Tıbbi Cihaz Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Çöpe atılmak veya atıl bir şekilde beklemek yerine tıbbi cihazların kullanılabilir hale getirilip tekrar ekonomiye kazandırılması çok önemlidir.
Çöpe atılmak veya atıl bir şekilde beklemek yerine tıbbi cihazların kullanılabilir hale getirilip tekrar ekonomiye kazandırılması çok önemlidir.
Tıbbi cihazlar doğrudan sağlığa etki ettiği için özellikle cihazlarla kullanılan aksesuarların ve yedek parçaların orijinal olması çok önemlidir. Aksi halde cihazlar, anormal şekilde çalışabilmekte hatta bazen arızalanabilmektedir.
Tıbbi cihaz arızalarının en büyük nedeni düzenli şekilde bakımının yapılmamasıdır. Bakımı yapılmayan cihazda oluşacak arızalar zamanla büyüyerek cihazı kullanılamaz hale getirebilir.
Oksijen konsantratörlerinden daha uzun süre verim alabilmek için cihaz bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Cihaz için önerilen bakım süresi 3 ayda birdir.
Kişinin hastalığına, kilosuna, hareketliliğine ve ihtiyaçlarına uygun cihaz tercih edilmezse veya cihaz hatalı şekilde kullanılırsa diğer konsol tipi pulse oksimetrelerde olduğu gibi Charmcare CX100’de de bazı sorunlarla karşılaşılabilir.
Sesan Akademi olarak, tıbbi cihazların nasıl kullanıldığını ve oluşan arızalara nasıl müdahale edileceğini anlatacağımız etkinliğimize Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencilerini ve akademik kadrosunu davet ediyoruz.
Sosyal Güvenlik Kurumu, iadeli tıbbi cihazları ve bazı medikal ürünleri kullanıcıya teslim ettiği tarihten itibaren belirli sürelerde yenilemektedir. Bu süreler ürün çeşidine göre değişmektedir.
Sesan Akademi olarak, tıbbi cihazların nasıl kullanıldığını ve beklenmeyen bir anda oluşan arızaların nasıl kolay bir şekilde çözülebileceğini anlatacağımız etkinliğimize Batı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini ve öğretmenlerini davet ediyoruz.
Oksijen konsantratörlerine düzenli bakım yapılması arızaları önlediği için hem tedavinin sürekliliğini sağlar hem de maddi kayıpların önüne geçer.