
Oksijen Konsantratörlerinin Bakımı Neden Önemlidir?
Oksijen konsantratörlerinden daha uzun süre verim alabilmek için cihaz bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Cihaz için önerilen bakım süresi 3 ayda birdir.
Oksijen konsantratörlerinden daha uzun süre verim alabilmek için cihaz bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Cihaz için önerilen bakım süresi 3 ayda birdir.
Solunum cihazları, nefes almakta sorun yaşayan hastalarda kullanılan tıbbi cihazlardır. En basit şekliyle böyle tanımlanabilir. Ancak bu cihazlar yaptığımız tanım kadar basit değildir.
Oksijen konsantratörü cihazları ortam havasındaki gazları ayrıştırır ve moleküler sieve (moleküler elek) dediğimiz sistem ile % 95 (± 3) saflıkta oksijen üretir.
Bu cihazları uzun süre sorunsuz kullanabilmek için birkaç detaya dikkat etmek gerekir. Oksijen yoğunluğunun düşmemesi ve cihazın arıza yapmaması için birkaç kurala uymalısınız. Böylece, oksijen konsantratörü verimli şekilde çalışmaya devam edecektir.
Taşınabilir oksijen konsantratörünün birçok avantajı olsa da bazı durumlarda taşınabilir oksijen tüpü tercih edilmesi gerekebilir. Peki, piyasada bulunan birçok marka ve model arasından hastaya en uygun cihazı nasıl seçeceğiz?
İster ev tipi oksijen tüpü isterse ev tipi oksijen konsantratörü kullanıyor olsun bir hasta için, evden rahatça çıkıp dışarıda gezebilmek oldukça zordur. Bu nedenle taşınabilir oksijen konsantratörleri üretilmiştir ve hastaları ihtiyaçları olan özgürlüğe kavuşturmaktadır.
Oksijen konsantratörlerini sorunsuz bir şekilde kullanabilmeniz için, en çok problem yaşanan konularda önemli birkaç bilgiyi sizlerle paylaşacağım.
Bu yazımda oksijen konsantratörü kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarından bahsedeceğim. Böylece olası yaşanacak problemlerin önüne geçebilirsiniz ve yaşadığınız sorunları çözebilirsiniz.
Bu yazımda farklı özellikleri olan oksijen konsantratörlerini tedarik etmeden önce bilmeniz gereken önemli birkaç noktaya değineceğim.