Ana Sayfa » Blog Kategorisi: "Medikal Ürünler" » Pozisyon Veren Havalı Yatak Nasıl Ayarlanır?

Pozisyon Veren Havalı Yatak Nasıl Ayarlanır?

Pozisyon veren havalı yataklar, yatak içinde pozisyon alma güçlüğü çeken veya bundan sonraki yaşamını yatağa bağımlı olarak geçirecek kişiler için dizayn edilmiştir. Sağ, orta ve sol pozisyonlarda yaklaşık 20-25 derece açıyla 8 dakika süreyle otomatik olarak kişiye pozisyon aldırır. Bu sayede günün her saatinde hastayı yatak yarası riskinden korur ve varsa açılmış olan yatak yaralarının iyileşmesine yardım eder. Ürün doğru şekilde ayarlanıp kullanılırsa, hastanın bası yaralarına karşı en etkin şekilde korunmasını sağlar. Cihazın kontrol panelinde ayarların yapılabilmesi için tuşlar ve butonlar bulunmaktadır. Hastanın kilosu, yatış açısı, basınç miktarı, hareket süresi ve çalışma sistemi gibi havalı yatağın çalışmasıyla ilgili ayarlar cihaz üzerinden yapılabilir. Hastaya uygun olan parametreler seçilerek bası yaralarına karşı daha etkili bir şekilde koruma sağlanabilir.

Belgeyi İncele »

Cihaz, 24 saat kesintisiz çalışabilir. Böylece refakatçi, hastayı pozisyonlandırmak için uyandırmak zorunda kalmaz. Havalı yatağın tasarımı boru tipidir. Hava kanalları yeni basınç sistemi sayesinde A+B+C şeklinde çalışır. Bu ürün piyasada, pozisyon aldıran havalı yatak, pozisyonlu havalı yatak veya açı veren havalı yatak olarak da bilinir.

Yatak üzerinde hastanın cildinin kuru kalması için altı adet havalandırma noktası bulunur ve böylece bası yaralarının önlenmesindeki en önemli faktörlerden biri olan nem ortadan kaldırılır. Cihazdaki bir tuş sayesinde hastaya hem pozisyon verdirebilir hem de aynı zamanda yatağa temas noktalarındaki basınç sistemi değiştirilerek ideal koruma sağlanabilir, ayrıca varsa açılmış yatak yaralarının iyileşmesi hızlandırılabilir.

Pozisyon Veren Havalı Yatak Nasıl Ayarlanır?

1. Power Tuşu

Bu tuş ile cihaz açılıp kapatılır.

2. Turn Tuşu

Bazı durumlarda hastanın sabit ve hareketsiz bir şekilde uzanması gerekebilir. Böyle bir durumda cihazın üzerindeki “Turn” tuşu “Off” konumuna getirilerek pozisyon verme özelliği kapatılabilir. Bu işlemden sonra havalı yatak çalışmaya devam eder ancak cihazın pozisyon verme özelliği durur. Havalı yatak orta pozisyona gelir ve orta pozisyonda çalışmaya devam eder. “Turn” tuşu “On” konumuna getirilerek pozisyon verme özelliği tekrar açılabilir.

3. Normal ve Alarm Işıkları

Cihaz çalıştırıldıktan sonra hava kanallarını şişirmeye başlar. Ayarlanan basınca ulaşana kadar “Alarm” ışığı yanmaya devam eder. Hava kanallarında istenen basınca ulaşıldığında “Alarm” ışığı söner ve “Normal” ışığı yanmaya başlar. Eğer hava kanallarında bir kaçak varsa veya cihazda bir arıza oluşmuşsa “Alarm” ışığı hiç sönmeyecektir. Böyle bir durumda teknik servis ile iletişime geçmek gerekir.

4. Pressure Butonu

Pozisyon aldıran havalı yatağın sertlik ayarı, cihazın üzerinde bulunan “Pressure” yani basınç butonu sayesinde yapılabilir. Böylece havalı yatağın basıncı hastanın kilosuna uygun şekilde ayarlanmış olur. Basınç ayarı minimum değerden maksimum değere doğru yükseldikçe havalı yatağın sertliği de artmaktadır. Kilolu olan hastalar yatağa daha fazla gömüleceği için basınç ayarının da daha yüksek olması gerekir.

Sinaps pozisyon aldıran havalı yatak 230 kg’ye kadar hastalarda rahatlıkla kullanabilir. Aşağıdaki listede hastanın yaklaşık kilosuna göre yapılması gereken ayarlar belirtilmiştir:

  • Basınç ayarı 1: 40 kg ve altı
  • Basınç ayarı 2: 50-70 kg arası
  • Basınç ayarı 3: 70-90 kg arası
  • Basınç ayarı 4: 90-110 kg arası
  • Basınç ayarı 5: 110-130 kg arası
  • Basınç ayarı 6: 130-150 kg arası
  • Basınç ayarı 7: 150-170 kg arası
  • Basınç ayarı 8: 170 kg ve üzeri

Not: Havalı yatakta yatan hastanın kalçasının denk geldiği yerde aşırı çökme oluyorsa basınç ayarı 1 veya 2 değer daha fazla ayarlanabilir. Örneğin, hasta 120 kiloysa normalde basınç 5. ayarda olması gerekirken 6 veya 7 ayarlanarak kullanılabilir.

5. P.A.S. Butonu

Sinaps pozisyon veren havalı yatak boru tipidir ve A+B+C sistemiyle çalışır. A+B+C sistemiyle çalışan havalı yataklar bası yaralarını önleme konusunda diğerlerine göre daha başarılıdır. Ayrıca 4. seviyeye kadar yatak yaralarına karşı koruyucu etkileri vardır. Havalı yatağın kumanda panelindeki P.A.S. butonu sayesinde hava kanalları arasındaki basınç değişim hızı ayarlanabilir. Göstergenin üzerindeki her bir dilim 4 dakikaya denk gelir. Hekiminiz tarafından farklı bir ayar önerilmediyse minimum değerde kullanmanız uygun olacaktır. Çünkü minimum değer 4 dakikadır ve bu da hava kanallarının 4 dakikada bir A+B+C sistemiyle basınç değiştireceği anlamına gelir. Bu sayede yeni yara oluşma riski azalır ve mevcut yaralar varsa iyileşme hızı artar.

Gösterge bölümündeki “ALT” minimum değeri “STATIC” ise maksimum değeri göstermektedir.

  • Ayar 1 (ALT): 4 dakika (minimum)
  • Ayar 2: 8 dakika
  • Ayar 3: 12 dakika
  • Ayar 4: 16 dakika
  • Ayar 5: 20 dakika
  • Ayar 6: 24 dakika
  • Ayar 7: 28 dakika
  • Ayar 8 (STATIC): 32 dakika (maksimum)

 

    Sizin desteğinizle güçleniyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizi, hizmetlerimizi ve ürünlerimizi daha çok kişiye ulaştırabilmek için desteğinize ihtiyacımız var. Bu sayfayı sosyal medyada paylaşır mısınız?

    Pozisyon Veren Havalı Yatağın Kullanım Kılavuzu

    Belgeyi incelemek için aşağıdaki formu doldurun ve butona tıklayıp lütfen bekleyin. Belgeyi 1 dakika içinde e-posta adresinize göndereceğiz. Bu hizmetimiz ücretsizdir.

    Butona 1 kere tıklayıp bekleyin.

    Whatsapp
    Whatsapp
    Pozisyon Veren Havalı Yatak Nasıl Ayarlanır? https://sesanltd.com.tr/pozisyon-veren-havali-yatak-nasil-ayarlanir »